Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg besöker brandhärjade Hästveda

Publicerad

Med anledning av de senaste dagarnas gräs- och skogsbränder på flera platser i Sverige ändrar inrikesminister Mikael Damberg sitt program. Inrikesministern kommer under torsdag förmiddag att besöka Hästveda, ett av de områden som drabbats av en större brand.

Den kommunala räddningstjänsten i Hässleholm arbetar nu aktivt med stöd av Myndigheten för samhällsskydd beredskap (MSB) och Försvarsmakten med att släcka de pågående mark- och skogsbränderna. Hittills har ett fyrtiotal personer evakuerats från närliggande bostadshus. Mikael Damberg besöker Hästveda för att informera sig om släckningsarbetet på plats, träffa räddningstjänsten samt företrädare från MSB och kommunen. Statsrådet kommer även att besöka delar av brandområdet.

Media är välkomna till en särskilt utsatt presstid kl. 11.00 efter statsrådets besök. För mer information kontakta pressekreterare Natalie Sial eller Mikael Grinbaum.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial
Mikael Grinbaum
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00