Pressmeddelande från Finansdepartementet

Per Bolund besöker Luleå tisdagen den 23 april

Publicerad

På tisdag åker till finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund till Luleå. Under förmiddagen besöker han pilotanläggningen Hybrit som är en del av Industriklivet och arbetet för att skapa stålproduktion som inte är beroende av kol. Därefter besöker han stadsdelen Kronan.

Program

11.30 Platsbesök på Hybrit
Rundvisning vid stålverkets masugn och vid anläggningen som är under konstruktion. Hybrit är SSAB, LKAB och Vattenfalls gemensamma initiativ för fossilfritt stål och en del av Industriklivet. Adress: Norrbottens järnverk, SSAB, Svartövägen 20.

14.10 Rundvandring och visning av Kronan
Ministern tar sig med elbuss till ett besök i Luleås nya stadsdel Kronan.

Media är välkommen att delta. Kontakta pressekreterare Martin Kling för mer information.

Presskontakt

Martin Kling
Pressekreterare hos finansmarknads- och bostadsminister, biträdande finansminister Per Bolund
Telefon (växel) 08-405 10 00