Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Peter Eriksson i New York för FN-möten

Publicerad

Minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson besöker konferensen ECOSOC Forum on Financing for Development i New York måndagen den 15 april till onsdagen den 17 april.

I veckan vecka inträffar det årliga Forumet för utvecklingsfinansiering. Sverige deltar med en stor delegation under ledning av Peter Eriksson. Vid forumet antas den förhandlade ministerdeklarationen för utvecklingsfinansiering. I delegationen ingår även Sidas generaldirektör Carin Jämtin, representanter från civilsamhället och privatsektorn. Förutom att delta i det formella forumet, pågår SDG Investment Fair och Sverige organiserar ett sidoevent tillsammans med Stockholm Sustainable Finance Centre. Peter Eriksson har även ett bredare program och träffar FN:s vice generalsekreterare Amina Mohammed, UNICEF:s chef Henrietta Fore, UNFPA:s chef Natalia Kanem, ASG Ulrika Modéer (UNDP), Gröna klimatfondens chef Yannic Glemarce, samt USG Jan Beagle. 

För mer information, kontakta pressekreteraren.

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00