Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen besöker Göteborg

Publicerad

Onsdag den 15 maj besöker Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen Göteborg. Under besöket kommer jämställdhetsministern bland annat att träffa jämställdhetsmyndigheten och inviga ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor.

Utdrag ur programmet för jämställdhetsminister Åsa Lindhagens besök i Göteborg, onsdag 15 maj.

09:00-09:45 Besök på Vulvamottagningen som tar emot patienter som har problem orsakade av kvinnlig omskärelse.

10:00-10:40 Besök på Jämställdhetsmyndigheten för samtal med generaldirektör Lena Ag och personalen om bland annat mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck, prostitution och människohandel.

12:30-13:50 Invigning av Terrafems skyddade boende. Terrafem är en organisation som arbetar för att våldsutsatta kvinnor får insatser för att bearbeta de skador som våldet och förtrycket inneburit samt stöd att formulera strategier för hur hon ska utforma sin framtid när det gäller försörjning, boende samt hälsa.


Kontakta pressekreterare Nicole Goufas för intervjuförfrågningar.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas

Prenumerera på nyheter

Vill du ha aktuell information direkt till din e-post?