Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern besöker Jordbruksverket och Skogsstyrelsen i Jönköping

Publicerad

Idag gör landsbygdsminister Jennie Nilsson sitt första myndighetsbesök hos Jordbruksverket och Skogsstyrelsen sedan hon tillträdde. Under de två myndighetsbesöken kommer samtal bland annat att föras om fjolårets och vårens torka och bränder. Statsrådet kommer också att ha en dialog med Jordbruksverkets generaldirektör om problemen med de långa handläggningstiderna för utbetalningar av EU-stöd till jordbrukare.

Regeringen har från och med 2016 förstärkt Jordbruksverkets och länsstyrelsernas resurser i syfte att åtgärda myndighetens försenade utbetalningar av EU-stöden. Fortfarande väntar ett hundratal stödmottagare på kvarvarande utbetalningar ur landsbygdsprogrammet från 2016 och 2017.

- Sedan jag tillträdde har jag blivit införstådd i de stora problem som de sena utbetalningarna får för våra jordbrukare. Det är inte acceptabelt att många tvingas vänta i år på stöd som de har rätt till. Jag förväntar mig att en effektivare handläggning är av högsta prioritet för Jordbruksverket. Som jag förstår är myndigheten på god väg i arbetet med att vända utvecklingen. Jag ser fram emot att ha en tät dialog med generaldirektören om detta, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson kommer efter myndighetsbesöken hos Jordbruksverket och Skogsstyrelsen även att besöka odlaren Söderlinds ekologiska grönsaker i Långhult och gårdsmejeriet Kivarps gård utanför Habo.

Program för fredag 3 maj

Kl. 08.30 Besök Jordbruksverket
Plats: Vallgatan 8, Jönköping

Kl. 10.30 Besök Skogsstyrelsen
Plats: Gjuterigatan 4, Jönköping

Kl. 13.30 Besök Söderlinds ekologiska grönsaker
Plats: Långhult 2, Habo

Kl. 14.20 Besök Kivarps Gårdsmejeri

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Hanna Alexandersson.

Presskontakt

Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.