Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Margot Wallström till Bryssel för EU:s utrikesråd samt för att uppmärksamma Östliga partnerskapet 10 år

Publicerad

Den 13 maj deltar utrikesminister Margot Wallström på FAC, EU:s utrikesministermöte i Bryssel. På mötesagendan är en diskussion om Libyen där FN-sändebudet Ghassan Salamé närvarar. Därtill kommer man att förbereda för det gemensamma utrikes- och försvarsministermötet den 14 maj med ministrar från G5 Sahel: Burkina Faso, Mali, Mauretanien, Niger och Tchad. Venezuela och kärnavtalet med Iran, JCPOA, väntas också tas upp vid mötet.  

Samma dag, den 13 maj, kommer Margot Wallström även att delta på Östliga partnerskapets årliga utrikesministermöte tillsammans med ministerkollegor från EU, Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland.

Den 14 maj talar utrikesminister Margot Wallström vid en högnivåkonferens för att uppmärksamma tioårsjubileet för det Östliga partnerskapet. Temat för konferensen är ”ÖstP 10 år: Framgångar, utmaningar och framtiden – för starkare ekonomier, bättre samhällsstyre, ökad konnektivitet och solidare samhällen.”

Presskontakt

Elin Tibell
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00