Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister. 

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister. 

Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg besöker Haag och London

Publicerad

Tisdag den 14 maj till onsdag den 15 maj reser inrikesministern till Haag och London. Under resan kommer Mikael Damberg bland annat att besöka Eurojust och Europol. Statsrådet kommer även att träffa ministerkollegor från Nederländerna och Storbritannien för att diskutera terrorismbekämpning och internationellt samarbete mot organiserad brottslighet.

På tisdagen den 14 maj reser Mikael Damberg till Haag där han kommer att besöka den europeiska polisbyrån Europol och den europeiska myndigheten för rättsligt samarbete, Eurojust. I Haag kommer inrikesministern också att träffa Nederländernas justitie- och säkerhetsminister Ferdinand Grapperhaus för att samtala om internationellt samarbete i arbetet mot terrorism och gränsöverskridande brottslighet. Vidare kommer statsrådet att få ta del av en demonstration av gränsövervakningssystemet Amigo Boras. Mikael Damberg kommer även träffa chefer och åklagare från internationella tribunaler och domstolar för att diskutera ansvarsutkrävande kopplat till krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och terroristbrott.

Onsdag den 15 maj befinner sig inrikesministern i London, bland annat för att diskutera internationellt samarbete mot terrorism och organiserad brottslighet med Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid. Mikael Damberg kommer även att göra ett antal besök för att få insyn i det operativa arbetet mot terrorism och andra former av nationella hot. Statsrådet besöker också National Cyber Security Centre för att samtala om utmaningarna inom cybersäkerhet.

Presskontakt

Mikael Grinbaum
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister. 

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister.