Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg till Norrtälje för krisberedskapsveckan

Publicerad · Uppdaterad

Krisberedskapsveckan pågår för fullt och på fredag den 10 maj besöker inrikesminister Mikael Damberg Norrtälje. Inrikesministern deltar i ett samtal om krisberedskap med ungdomar från Rodengymnasiet och besöker räddningstjänsten i Norrtälje kommun.

Den 2 januari i år vaknade Norrtäljes invånare upp till förödelse, nedblåsta träd och många hushåll utan ström efter stormen Alfridas framfart. Kommunen gick upp i stabsläge och mobiliserade, bland annat med hjälp av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), för att hjälpa de som drabbats. Mikael Damberg kommer att delta i ett samtal med ungdomar på Rodengymnasiet om stormen och om krisberedskap. Media är välkomna att bevaka samtalet som inleds på gymnasiet kl. 10.00.  Efter samtalet finns det tid för intervjuer med inrikesministern, kl. 11.30.   

Under dagen besöker Mikael Damberg också Norrtälje brandstation för att få insyn i hur Norrtälje kommun arbetade i samband med stormen Alfrida.

För mer information och anmälan, kontakta pressekreterare Mikael Grinbaum. Medtag presslegitimation.

Presskontakt

Mikael Grinbaum
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00