Ministrar besöker AstraZeneca i Göteborg

Publicerad

Fredag 17 maj reser näringsminister Ibrahim Baylan tillsammans med Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, till Göteborg för att besöka AstraZeneca.

Tid:
Plats: Pepparedsleden 1, Mölndal

Tid för media: kl. 12.00

Ministrarna kommer under besöket att träffa företagets Sverigechef Katarina Ageborg och andra representanter för läkemedelsbolaget för att lyssna in och samtala om AstraZenecas forskningsverksamhet och arbete med bland annat life science.

Svensk-brittiska läkemedelsbolaget AstraZeneca har totalt drygt 60 000 anställda, varav 4 300 vid tillverkningen i Södertälje och 2 400 vid forskningsanläggningen i Göteborg. Anläggningen i Göteborg är ett av företagets tre globala forskningscentra med starka kopplingar till universitetssjukvård och forskningsinstitutioner i Sverige och globalt.

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi
Jasmina Sofic
Tf pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00