Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern inviger europeiskt industriprojekt i Göteborg

Publicerad

Tisdag 14 maj reser näringsminister Ibrahim Baylan till Göteborg för att tillsammans med delar av industrisverige och andra europeiska branschrepresentanter medverka vid lanseringen av det europeiska industriprojektet Arrowhead Tools.

Tid:
Plats: Gothia Towers, Mässans gata 24, Göteborg

Arrowhead Tools leds av Luleå Tekniska Universitet och bygger vidare på det tidigare svenskledda industriprojektet Arrowhead. Arrowhead Tools syftar till att utveckla och sprida digitala verktyg för ökad flexibilitet, särskilt inom industriell produktion. Målet med projektet är att halvera kostnaderna för utveckling och införande av digitaliserings- och automationslösningar, vilket skulle ha stor betydelse för Sveriges och Europas konkurrenskraft. Projektet har en budget på cirka 94 miljoner euro och omsluter totalt 84 parter.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi.

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi