Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern inviger klimatsmart produktionshall i Malmö och träffar Sydsvenska Handelskammaren

Publicerad

Måndag 20 maj inviger näringsminister Ibrahim Baylan en klimatsmart produktionshall inom avfallshantering i Malmö. Under Malmöbesöket träffar näringsministern även företagsledare på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Bakom produktionshallen står Malmöföretaget PAXXO som arbetar med att utveckla hållbara säcksystem för effektiv och miljösmart avfallshantering. Företagets avfallspåsar består av 100 procent återvunnen plast och används av bland annat kök, industri, forskning och sjukvård.

Efter invigningen besöker näringsministern Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Under besöket träffar Ibrahim Baylan företagsledare från flera av de större bolagen i södra Sverige för att diskutera näringslivets förutsättningar och möjligheter på kort och lång sikt.

Program för måndag 20 maj

Kl. 11.00 Möte med PAXXO:s företagsledning och rundvandring
Plats: Bjurögatan 35, Malmö

Kl. 12.45 Invigning av ny produktionshall

Kl. 13.30 Möte med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren
Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi. 

Kontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi