Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern besöker Volvo Cars i Torslanda

Publicerad

Fredag 17 maj besöker näringsminister Ibrahim Baylan personbilstillverkaren Volvo Cars i Torslanda. Näringsministern kommer under besöket att träffa anställda, fackliga företrädare och ledning för att samtala om den svenska fordonsindustrins betydelse för jobb, innovationer och välfärd.

Under besöket går näringsministern en rundvandring i monteringen och träffar IF Metalls verkstadsklubb. Därefter möter statsrådet Volvo Cars vd Håkan Samuelsson för att bland annat diskutera grön omställning och fordonsindustrins roll i att skapa världens första fossilfria välfärdsland.

- Jag ser fram emot att besöka Volvofabriken i Torslanda och träffa företagsrepresentanter på flera nivåer. Jag ser också särskilt fram emot att höra mer om miljardinvesteringen i företagets nya målerifabrik som ytterligare stärker Volvo Cars engagemang i Sverige och i Göteborg, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Program för fredag 17 maj

Plats: Personalvägen, Göteborg

Kl. 13.00 Besök på monteringen

Kl. 13.55 Samtal med IF Metall Volvo verkstadsklubb Göteborg

Kl. 14.10 Möte med företagsledningen

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi.

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi