Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Peter Eriksson håller tal när årets barnrättshjälte utses

Publicerad

Idag torsdag 9 maj håller Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, tal vid prisceremonin för World’s Children’s Prize Foundation i Mariefred, där årets barnrättshjälte prisas.

World’s Children’s Prize-programmet genomförs årligen i skolor över hela världen. Inför varje ny omgång nomineras tre framstående barnrättshjältar till The World’s Children’s Prize for the Rights of the Child. Miljoner barn studerar deras arbete och deltar sedan sida vid sida i en världsomröstning där årets barnrättshjälte utses. Barn i Sverige deltar sida vid sida med utsatta barn i konfliktdrabbade stater. Bland dem finns före detta barnsoldater, skuldslavbarn och unga offer för människohandel.

The World’s Children’s Prize for the Rights of the Child är en svensk organisation, grundad år 2000. Sedan starten år 2000 har 42 miljoner barn stärkts som förändrare (changemakers) genom WCP-programmet, världens största årliga utbildningssatsning om barnets rättigheter och demokrati. I Sverige deltar årligen omkring 30 000 barn och deras lärare.  Barnen som deltar får kunskaper om andra barns verklighet och barnrättshjältarnas kamp för dessa barns rättigheter. De lär sig om och diskuterar barnets rättigheter såväl som demokrati och global hållbar utveckling.

Tid: 16.00

Plats: Mariefred, Gripsholms slott

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00