Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström besöker Warszawa och Kiev 29-31 maj

Publicerad

Den 29 maj besöker utrikesministern Warszawa för överläggningar med Polens utrikesminister Jacek Czaputowicz. Ministerkollegorna kommer att bland annat att diskutera säkerheten i närområdet, EU:s Östliga partnerskap och aktuella EU-frågor. Utrikesministrarna kommer även att delta i ett samtal vid Lech Kaczyński National School of Public Administration, på temat Östliga partnerskapet. Det som ett sätt att uppmärksamma tioårsjubileet av partnerskapet, vilket lanserades 2009 som ett gemensamt initiativ av Sverige och Polen.

Därefter, torsdag den 30 maj, reser utrikesminister Margot Wallström vidare till Kiev tillsammans med sin polska kollega. Det blir utrikesministerns första besök i Ukraina efter presidentvalet. I Kiev avser utrikesministrarna träffa den nyvalde presidenten Zelenskyj och delar av hans team. De kommer även att ha möten med representanter för det ukrainska parlamentet, studenter vid Taras Sjevtjenko-universitetet och den tongivande NGO-koalitionen Reanimation Package of Reforms.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00