Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern och ministern för internationellt utvecklingssamarbete deltar i Stockholm Internet Forum på temat demokrati

Publicerad

Den 16-17 maj anordnas för sjätte gången Stockholm Internet Forum (SIF) 2019 på Stockholm City Conference Center, i arrangemang av Sida. Under två dagar kommer 500 nätaktivister, journalister och andra demokratiföreträdare från närmare 100 länder att diskutera internets roll som positiv kraft för utveckling och demokrati och hur de bakslag vi ser idag kan hanteras.

SIF är en internationell konferens och mötesplats för diskussion kring internet och den roll ett öppet, fritt och säkert internet spelar för global utveckling. Årets tema, Shrinking Democratic Space Online, ligger väl i linje med regeringens nyligen lanserade demokratioffensiv och utrikesminister Margot Wallström kommer hålla öppningsanförandet den 16 maj kl. 08:45.

Under SIF diskuteras även konkreta åtgärder för hur man kan garantera ett fritt, öppet och säkert internet, hur fler människor ska få tillgång till internet, samt hur man kan stärka ansvarsutkrävande för kränkningar av de mänskliga rättigheterna online. Ministern för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson kommer lyfta Sveriges arbete på området i panelen Defending Democratic Space in a Digital Context den 17 maj kl. 09:00.

Mer information, program och livesändning av alla paneldiskussioner finns på www.stockholminternetforum.se och det finns även möjlighet att på Twitter ställa frågor till panelerna genom att använda hashtaggen #SIF2019.

Presskontakt

Elin Tibell
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00
Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00