Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström bjuder in till samtal om idrottsutbildningarnas framtid

Publicerad

I morgon, onsdag den 26 juni, har utbildningsminister Anna Ekström bjudit in Riksidrottsförbundet, berörda skolhuvudmän, Skolverket och Skolinspektionen till ett samtal om idrottsutbildningar i gymnasieskolan.

– Det här är en fråga som många känner stort engagemang för. Min ambition är att elitidrottande ungdomar ska kunna kombinera elitsatsning med gymnasieutbildning. Samtidigt ser vi att det i dag finns flera problem med de gymnasiala idrottsutbildningarna, inte minst när det gäller grundprinciper som avgiftsfri skolgång och lika tillgång till utbildning. Därför har jag bjudit in till ett samtal om hur vi kan möta utmaningarna och säkra kvalitet, likvärdighet och kostnader för idrottsutbildningar i gymnasieskolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Kontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg