Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström talar vid Global Partnership for Educations styrelsemöte

Publicerad

I morgon, onsdag den 12 juni, invigningstalar utbildningsminister Anna Ekström om vikten av utbildning för demokrati, jämlikhet och en hållbar utveckling när styrelsen för Global Partnership for Education (GPE) samlas i Stockholm tillsammans med 130 deltagare från hela världen.

Tid:
Plats: Sheraton Stockholm Hotel, Tegelbacken 6 i Stockholm

GPE är ett partnerskap som etablerades 2002 i syfte att stödja utbildning i fattiga länder med särskilt fokus på flickor och marginaliserade grupper. I partnerskapet ingår nationella regeringar från över 60 låg- och medelinkomstländer, drygt 20 givarländer, representanter för det civila samhället, den privata sektorn och stiftelser.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg