Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen deltar i seminarium om män och föräldraskap

Publicerad

Den 17 juni deltar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen i ett frukostseminarium arrangerat av Rädda Barnen, Plan International Sverige, MÄN och Svenska Institutet, där den globala rapporten ”State of the World’s Fathers 2019” lanseras.

Tid:
Plats: Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm

Rapporten innehåller ny global data kring mäns omsorgsgivande och syftar till att förändra maktstrukturer och sociala normer kring omsorg och vård av barn. Trots de jämställdhetsreformer som gjorts i Sverige lägger kvinnor 26 procent mer tid än män på obetalt arbete varje dag. I många andra länder lägger kvinnor flera gånger så mycket tid som män. Ingenstans i världen tar män lika stort ansvar för barn och hem som kvinnor.

Åsa Lindhagen deltar och kommenterar rapporten och berättar om den feministiska regeringens arbete med män och föräldraskap. Media är välkomna att närvara.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas