Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern till Västernorrland för företagsbesök och invigning av kemianläggning

Publicerad

Tisdag 4 juni reser näringsminister Ibrahim Baylan till Timrå för företagsbesök på Permobil och vidare till Stockvik utanför Sundsvall. I Stockvik kommer näringsministern tillsammans med landshövding Berit Högman att besöka kemiföretaget Nouryon för invigning av företagets utökade produktionsanläggning.

Från att ha varit en del av AkzoNobels färg- och kemikoncern blev Nouryon 2018 ett renodlat kemiföretag. Nouryons nya anläggning syftar till att öka tillverkningskapaciteten av expanderbara mikrosfärer, så kallad Expancel, vilket är en viktig ingrediens i många konsumentvaror som målarfärg och vinkorkar.

- Kemi- och plastindustrin är en viktig och innovativ bransch för Sverige. Nu gäller det att framtidssäkra det framgångsrika svenska kemi- och plastklustret och attrahera investeringar i hållbar teknik och förnyelse för framtida framgångar och tillväxt. Aktörerna själva är naturligtvis de största drivarna i detta och en del av lösningen för den gröna omställningen och industriförnyelsen genom fortsatt innovation, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

I Timrå besöker Ibrahim Baylan Permobil, en global tillverkare och leverantör av högteknologiska rehablösningar, däribland elektriska rullstolar. På Permobil träffar näringsministern fackliga företrädare och företagsledningen för presentation av verksamheten och rundtur i företagets produktion och montering.

- Sverige har en tradition av bred innovationsförmåga. Permobil är ett bra exempel på kombination mellan forskning, sjukvård och entreprenörskap – när svensk innovationskraft möter samhällsutmaningar och gör livet bättre för enskilda människor, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Program för tisdag 4 juni

Kl. 09.40 Besök på Permobil
Plats: Per Uddéns väg 20, Timrå

Kl. 13.30 Invigningsceremoni och rundtur på Nouryons nya produktionsanläggning
Plats: Stockviksvägen 20, Sundsvall

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi. 

Kontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi