Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern talar vid ILO:s 100-hundraårsjubileum i Genève

Publicerad

Den 10 juni deltar Stefan Löfven vid högtidhållandet av ILO:s hundraårsjubileum i Genève.

I år fyller ILO, internationella arbetsorganisationen, 100 år. Som en del av förberedelserna för detta jubileum har statsminister Stefan Löfven tillsammans med Sydafrikas president Cyril Ramaphosa lett en global kommission om framtidens arbete.

Kommissionen samlade framstående tänkare och sakkunniga från hela världen i syfte att generera idéer och lösningar kring fundamentala arbetsrelaterade förändringar. I januari presenterade kommissionen en rapport om framtidens arbete. Den rapporten står nu i fokus vid ILO:s internationella arbetskonferens.

Stefan Löfven kommer att tala inför ILO:s årliga arbetskonferens den 10 juni.

Presskontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Om ILO

International Labour Organisation (ILO) är FN:s fackorgan för sysselsättnings- och arbetslivsfrågor. ILO verkar för att främja sysselsättning och goda arbetsvillkor samt värna fackliga fri- och rättigheter och stärka samarbetet mellan oberoende arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer. ILO är unikt genom att det leds både av regeringar, arbetsgivare och arbetstagare. ILO grundades 1919. Organisationen har 187 medlemsstateter och mottog Nobels fredspris 1969.