Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern tar emot Finlands statsminister Antti Rinne

Publicerad

Tisdagen den 18 juni tar statsminister Stefan Löfven emot Finlands statsminister Antti Rinne. Statsministrarna kommer att diskutera frågor som är viktiga för båda länderna, som exempelvis det finsk-svenska försvarssamarbetet.

De kommer också att samtala om aktuella EU-frågor inför det Europeiska rådet 20-21 juni, som EU:s prioriteringar inför de kommande fem åren, klimatarbetet och EU:s budget, samt det kommande finska ordförandeskapet. Regeringscheferna kommer även att diskutera frågor kopplade till Östersjön och säkerhetsläget i vårt närområde.

Pressprogram

Klockan 10.30: Fototillfälle när statsministern tar emot statsminister Antti Rinne vid entrén till Adelcrantzska huset. Inpassering för fotografer sker genom Kopparporten via Rödbodgatan 6 från klockan 09.45-10.15.

Klockan 12.30: Pressträff med statsministrarna Löfven och Rinne. Entré via Kopparporten, Rödbodgatan 6 mellan klockan 11.45-12.15.

Vänligen uppvisa presslegitimation.

Anmälan krävs till pressamordnare Nina Kefi.

Kontakt

Nina Kefi
Pressamordnare, Statsrådsberedningen
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-662 67 79
e-post till Nina Kefi