Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström besöker Berlin

Publicerad

Tisdagen den 4 juni besöker utrikesministern Berlin för att som en av huvudtalarna delta vid en högnivåkonferens om klimatförändringarnas påverkan på fred och säkerhet. Värdar för mötet är Tysklands utrikesminister Heiko Maas tillsammans med den tyska tankesmedjan Adelphi och Potsdam Institute for Climate Impact Research. Mötet syftar till att belysa klimatförändringarna som en växande säkerhetspolitisk fråga.

Sverige drev under sin tid i FN:s säkerhetsråd 2017-2018 aktivt på för att FN skulle stärka sin kapacitet för att kunna möta de tilltagande klimatrelaterade säkerhetsrisker som vi ser runt om i världen. Berlinmötet avser ge ytterligare en stark signal till FN och världens länder att agera nu och mer kraftfullt, för att de säkerhetsrisker som följer av klimatförändringarna inte ska utvecklas till fler konflikter i världen.

Presskontakt

Elin Tibell
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00