Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg till Helsingfors

Publicerad

Torsdagen den 18 juli besöker inrikesminister Mikael Damberg Helsingfors för att delta på det informella ministermötet för rättsliga och inrikes frågor. Det är det första ministermötet i dessa frågor som äger rum inom ramen för Finlands ordförandeskap i EU.

Tillsammans med sina ministerkollegor kommer Mikael Damberg att diskutera det framtida samarbetet inom inrikesområdet, bland annat EU:s inre säkerhet. Mikael Damberg kommer också att delta i en diskussion om artificiell intelligens och en scenariobaserad diskussion om hybrida hot.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial
Mikael Grinbaum
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00