Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström besöker Georgien

Publicerad

Utrikesministern besöker Georgien den 10-11 juli för att som en av huvudtalarna delta i Batumi International Conference.

Årets tema är tioårsjubileet av det Östliga partnerskapet. För tio år sedan lanserades partnerskapet som ett initiativ från Sverige och Polen. Under besöket kommer utrikesministern även att ha bilaterala möten med Georgiens president Salome Zurabishvili samt med utrikesminister David Zalkaliani, och därtill träffa representanter för civilsamhället. Några frågor som kommer att diskuteras är Georgiens partnerskap med EU och vikten av att fortsätta stärka demokratin och mänskliga rättigheter, bland annat för HBTQ-personer.

Presskontakt

Elin Tibell
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00