Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström besöker Malmö

Publicerad

I morgon, fredag den 16 augusti, reser utbildningsminister Anna Ekström till Malmö. Ministern kommer bland annat att besöka ABF-projektet Drevet som ger ensamkommande flyktingungdomar möjlighet att lära sig om cykelmekanik och driva ett arbetskooperativ tillsammans.

Drevet är en plattform där ungdomarna är med och driver ett socialt företag och arbetskooperativ som återvinner, bygger, reparerar och säljer begagnade cyklar, samt utför service. Syftet är att öka möjligheten till sysselsättning och försörjning. Under besöket kommer företrädare för ABF Malmö även att berätta om hur det är att bedriva folkbildning i en storstad och redovisa några aktuella projekt.
 
Anna Ekström kommer sedan att träffa företrädare för judiska församlingen med anledning av den internationella konferensen om hågkomsten av Förintelsen som regeringen ska arrangera i Malmö den 27–28 oktober 2020.
 
Tid för intervjuer finns – kontakta Anja L Sundberg.

Program

Tid: 14.45 Besöker ABF-projektet Drevet
Plats: Monbijougatan 17 A i Malmö
 
Tid: 16.15 Möte med judiska församlingen
Plats: Kamrergatan 11 i Malmö

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg