Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Informellt möte för EU:s utrikesministrar i Helsingfors

Publicerad

Kabinettssekreterare Annika Söder deltar vid EU-ländernas informella utrikesministermöte, ”Gymnich”, i Helsingfors den 29-30 augusti.

Tvådagarsmötet inleds med en gemensam diskussion med EU:s försvarsministrar om hybridhot. Situationen i Persiska viken och Arktis står också på agendan för utrikesministrarnas möte. Mötet avslutas med en diskussion om västra Balkan tillsammans med utrikesministrarna från regionen. 

EU:s utrikesministrar träffas informellt en gång per halvår i Europeiska rådets ordförandeland. Det informella utrikesministermötet kallas för "Gymnich" eftersom det första gången ägde rum under det tyska ordförandeskapet 1974 på slottet Gymnich, norr om Bonn.

Kontakt