Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Inrikesministern reser till Malmö och Landskrona

Publicerad

Onsdagen den 28 augusti reser Mikael Damberg till Malmö och Landskrona. Under besöket i Malmö kommer inrikesministern att träffa polisen i Malmö för att förhöra sig om läget med anledning av den senaste skjutningen. Ministern kommer också att tala om regeringens planer för ökad trygghet i samhället vid konferensen Trygg och Säker. Statsrådet besöker under eftermiddagen polisen i Landskrona för att informeras om utredningsläget efter den senaste tidens skjutningar och sprängningar i regionen.

Malmö

Med anledning av den senaste tidens skjutningar i Malmö kommer inrikesministern inleda dagen med att träffa polisen i Malmö för att få en uppdatering om läget. Inrikesministern kommer också att träffa kommunstyrelsen i Malmö.

På konferensen Trygg och Säker på Clarion Malmö Live håller Mikael Damberg ett anförande om regeringens planer för ökad trygghet i samhället. Inrikesministern kommer även att delta i ett panelsamtal om samverkan mot radikalisering och gängkriminalitet. Media är välkomna att delta vid konferensen. För mer information om pressackreditering kontakta mattias.westerdahl@hexanova.se

Plats: Clarion Malmö Live, Malmö
Tid: Anförande kl. 09:50, tid för media kl. 10:20 panelsamtal kl. 10:40

Landskrona

Under eftermiddagen besöker inrikesminister Mikael Damberg polishuset i Landskrona bland annat för att få en föredragning om utredningsläget efter sprängningarna i regionen. Inrikesministern kommer också att besöka det särskilt utsatta området Karlslund för att diskutera arbetet med att förbättra tryggheten för boende i stadsdelen.

Media är välkomna till en särskild avsatt tid, kl. 14:50 i Landskrona. För anmälan och information och de båda presstiderna, kontakta pressekreterare Natalie Sial. Presslegitimation krävs för de båda presstiderna.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00