Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialminister Lena Hallengren på hälsoresa till Berlin, Madrid och Haag

Publicerad

Den 2–4 september besöker socialminister Lena Hallengren Berlin, Madrid och Haag. I fokus står frågor som primärvård, e-hälsa, äldreomsorg och psykisk ohälsa – och på ministerns program finns flera bilaterala möten och studiebesök.

– Vi vill bygga ett starkt samhälle, som ger människor trygghet i vardagen och tilltro till vården. Därför är det viktigt att samla på sig erfarenheter och goda exempel från andra länder, säger socialminister Lena Hallengren.

Första stoppet på resan blir Berlin. Under måndagen den 2/9 kommer Lena Hallengren att träffa hälsominister Jens Spahn samt ministern för familje- och äldrefrågor, Franziska Giffey. Statsrådet kommer även att träffa svenska företag verksamma i Tyskland samt göra ett studiebesök på universitetssjukhuset Charité.

Tisdagen den 3/9 fortsätter resan till Madrid för ett möte med hälsominister Maria Luíza Carcedo. Statsrådet kommer även att göra flera studiebesök, bland annat på Organización Nacional de Transplantes.

Resan avslutas i Haag, onsdagen den 4/9. Där kommer Lena Hallengren att hålla bilaterala möten med ministern för medicinsk vård Bruno Bruins och statssekreterare Paul Blokhuis samt göra ett studiebesök på Dutch Association of Mental Health.

Kontakta pressekreterare Jasmina Sofic för frågor och intervjuer.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter