Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde deltar på Nordiska ministerrådet i Edinburgh

Publicerad

Den 3 september deltar Ann Linde i Nordiska ministerrådet. Huvudpunkten på dagordningen är det fortsatta arbetet med den nya visionen och de strategiska prioriteringarna som antogs av de nordiska statsministrarna den 20 augusti.

  • Ett grönt Norden. Tillsammans vill vi främja en grön omställning av våra samhällen och arbeta för koldioxidneutralitet och en hållbar cirkulär och biobaserad ekonomi.  
  • Ett konkurrenskraftigt Norden. Tillsammans vill vi främja grön tillväxt i Norden baserat på kunskap, innovation, mobilitet och digital integrering.
  • Ett socialt hållbart Norden. Tillsammans vill vi främja en inkluderande, jämställd och sammanhållen region med gemensamma värderingar och ett stärkt kulturutbyte och välfärd.

- Som minister med ansvar för Norden är jag stolt över den ambitiösa målsättningen. Vi gör det enklare att jobba, plugga och vara på semester i våra grannländer samtidigt som vi fortsätter arbetet med att Norden ska bli världens mest hållbara region, säger Ann Linde.

Samarbetsministrarnas möte i Edinburgh är det fjärde mötet under isländskt ordförandeskap. Mot bakgrund av att mötet äger rum i Edinburgh vill ordförandeskapet också se en diskussion om det nordiska samarbetet med våra grannar i Väst.

Presskontakt