Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström besöker Göteborg

Publicerad

I morgon, tisdag den 24 september, reser utbildningsminister Anna Ekström till Göteborg för att tala vid Unescos globala konferens om medie- och informationskunnighet samt besöka två skolor som deltar i forskningsprojekt med fokus på praktiknära forskning i skolan.

Dagen inleds på Svenska Mässan i Göteborg där ministern kommer att tala om vikten av medie- och informationskunnighet hos både barn och vuxna i ett demokratiskt samhälle vid Unescos konferens med deltagare från hela världen.
 
Anna Ekström besöker sedan International School of the Gothenburg Region för att träffa klasser som deltar i forskningsprojektet ”Språkdidaktisk samverkan: en studie om språk- och ämnesintegrerad undervisning på engelska” och tala med elever, lärare och projektledare.
 
Dagen avslutas med ett besök på Hovåsskolan där ministern bland annat kommer att träffa klasser som deltar i forskningsprojektet ”AI och digital matematik – nya förutsättningar för undervisning och lärande” och tala med elever, lärare och projektledare.
 
Forskningsprojekten genomförs inom ramen för regeringsuppdraget kring praktiknära forskning i skolan – ULF som ska bidra till en stärkt vetenskaplig grund i skolväsendet.
 
Tid för intervjuer finns – kontakta Anja L Sundberg.

Program

Tid: 9.45 Talar vid konferens om medie- och informationskunnighet
Plats: Svenska Mässan i Göteborg

Tid: 12.00 Besöker International School of the Gothenburg Region
Plats: Molinsgatan 6 i Göteborg

Tid: 14.00 Besöker Hovåsskolan
Plats: Askims kyrkväg 10-12 i Hovås

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg