Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren träffar svenskar i London inför brexit

Publicerad

Tisdag och onsdag den 24-25 september är EU-minister Hans Dahlgren i Storbritannien. På agendan står ett möte med landets brexitminister Stephen Barclay, liksom en träff med svenska medborgare i Storbritannien om hur de kan påverkas av en hård brexit.

Den 31 oktober förväntas Storbritannien lämna den Europeiska unionen. Den svenska regeringens bedömning är att risken för en så kallad hård brexit, att Storbritannien lämnar utan ett utträdesavtal, har ökat.

Regeringen vidtar flera åtgärder för att stärka beredskapen och informationen inför en hård brexit.

Under besöket i London ska Hans Dahlgren träffa företrädare för svenska företag i Storbritannien och prata om deras förberedelsearbete. EU-ministern kommer även att möta svenska medborgare som lever och arbetar i Storbritannien och prata om hur deras fortsatta vistelse påverkas av ett avtalslöst utträde.

Hans Dahlgren kommer dessutom att träffa Storbritanniens brexitminister Stephen Barclay för ett samtal om brexitprocessen.

Under onsdagen deltar EU-ministern vid Labours partikongress i Brighton. 

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare Andreas Enbuske.

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske