Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Ibrahim Baylan till Industridagen i Sandviken

Publicerad

Imorgon reser näringsminister Ibrahim Baylan till Sandviken för att delta på Industridagen 2019 och hålla ett anförande om svensk samverkan och kompetensförsörjning. Årets industridag fokuserar på hur Sverige skapar starkare samverkan mellan lärosäten och utbildning, regioner och industri för ökad konkurrenskraft.

Industridagen arrangeras av Industrirådet som består av industrins fem fackförbund och elva arbetsgivar- och branschorganisationer. I år arrangeras Industridagen i samarbete med Region Gävleborg, Sandvik, Högskolan i Gävle och Tillväxtverket.

Under konferensen kommer flera ledande personer från svensk industri och relaterade myndigheter att berätta om sin syn på det industriella Sverige och de utmaningar som svenska företag står inför. Även arbetsmarknadsminister Eva Nordmark deltar på konferensen tillsammans med statsminister Stefan Löfven som kommer att hålla ett anförande. Under konferensen kommer jämställdhetsminister Åsa Lindhagen också att dela ut industrins jämställdhetspris.

- Det är min fasta övertygelse att det är tillsammans, i nationell samverkan, som vi lägger grunden till hållbar svensk utvecklings- och konkurrenskraft., säger näringsminister Ibrahim Baylan.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi. 

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter