Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Inrikesministern presenterar budgetsatsningar i Karlstad

Publicerad

På onsdag den 18 september reser Mikael Damberg till Karlstad där han kommer att presentera regeringens budgetproposition. Inrikesministern kommer också att träffa företrädare för lokalpolisområdet och delta vid FLISA-kongressen – en konferens för ledningsansvariga från Sveriges 21 sjukvårdsregioner.

Media är välkomna till en pressträff där Mikael Damberg kommer att presentera regeringens budgetproposition. Presentationen kommer både att redogöra för budgeten nationellt och innehålla lokala nedbrytningar för Värmland.  

Tid: kl. 11.00
Plats: Lagergrens gata 2, Region Värmland, lokal Skeppet, bottenvåningen
Medtag presslegitimation.

Under besöket i Karlstad kommer inrikesministern också att träffa polisen för att få en övergripande lägesbild över verksamheten i lokalpolisområdet. Mikael Damberg kommer bland annat att få information om skjutningarna i Karlstad samt diskutera gränssamarbetet med Norge.

Statsrådet kommer även att medverka vid FLISA-kongressen, vars tema detta år handlar om ambulanssjukvården. För att förbättra skyddet för bland annat ambulanssjukvården beslutade regeringen i juli en proposition med åtgärder som stärker det straffrättsliga skyddet för de centrala blåljusverksamheterna. Mikael Damberg håller ett anförande på konferensen, kl. 15.00 i Karlstad Congress Culture Centre.

För mer information och anmälan till pressträffen, kontakta pressekreterare Natali Sial eller Per Strängberg.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial
Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg