Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Inrikesministern reser till Köpenhamn och Malmö

Publicerad · Uppdaterad

På fredag den 6 september besöker inrikesminister Mikael Damberg Köpenhamn för ett bilateralt möte med Danmarks justitieminister, Nick Hækkerup. På eftermiddagen reser statsrådet vidare till Malmö, där han först besöker Räddningstjänsten Syd och sedan håller tal vid invigningsceremonin till polisutbildningen.

Inrikesministern fortsätter sina inrikesresor runt om i landet. Det är nu det sjunde besöket till Malmö sedan Mikael Damberg tillträdde som inrikesminister. Den här gången kommer statsrådet bland annat att besöka Räddningstjänsten Syd. Räddningstjänsten Syd är ett kommunalförbund med ansvar för förebyggande verksamhet och räddningstjänst i medlemskommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö.

I samband med besöket finns det möjlighet för media att närvara vid en särskild presstid kl. 13.00. Station Centrum, Drottninggatan 20, Malmö.

Under besöket i Malmö kommer inrikesministern tillsammans med rikspolischefen Anders Thornberg också att inviga polisutbildningen i Malmös nya lokaler, presstid kl. 13.45, Östra Varvsgatan 11F (Garaget).

För mer information om programmet, se Malmö universitets pressrum. 

För anmälan och information, kontakta pressekreterare Natalie Sial.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial