Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg besöker Gävle

Publicerad · Uppdaterad

Tisdagen den 3 september reser Mikael Damberg till Gävle för att besöka polisen och organisationen Brottsförebyggarna i Gävle. Under besöket kommer inrikesministern bland annat att träffa poliser som arbetar med att förebygga och bekämpa brott i nära relationer.

Tid:
Plats: Södra Centralgatan 1, Gävle

Att stoppa mäns våld mot kvinnor är en prioriterad fråga för regeringen och på hösten 2016 togs beslut om en tioårig nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. I Gävle möter Mikael Damberg företrädare för den medarbetardrivna insatsen Selma, där poliser som arbetar med brott i nära relationer diskuterar utmaningar och arbetssätt för att bryta mönster och hitta nya lösningar.

Inrikesministern kommer även att träffa Brottsförebyggarna i Gävle, en stödfunktion för de som arbetar med barn och ungdomar. Syftet med verksamheten är att skapa trygghet för ungdomarna och därigenom förhindra att de hamnar i utanförskap, drogmissbruk eller kriminalitet.

Media är välkomna till en särskild avsatt tid, kl. 15.00 på Södra Centralgatan 1 i Gävle. För anmälan och information, kontakta pressekreterare Natalie Sial.

Kontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial
Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg