Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg till Kiruna för att medverka vid internationell krishanteringsövning

Publicerad · Uppdaterad

Den 24-25 september medverkar inrikesminister Mikael Damberg vid den civila krishanteringsövningen Barents Rescue i Kiruna där flera länder deltar. Syftet med övningen är att utveckla förmågan till gränsöverskridande samverkan vid hantering av naturkatastrofer, omfattande olyckor och andra nödsituationer i Barentsregionen.

Inrikesministern kommer att ges insyn i Barentssamarbetet och följa en av världens största övningar inom katastrofofferidentifiering (DVI – Disaster Victim Identification). Under Barents Rescue 2019 kommer Sverige, Norge och Finland att koppla ihop sina kommunikationssystem för blåljusaktörer, vilket är världsunikt.

Förutom Sverige deltar Finland, Norge och Ryssland i övningen.

För mer information om övningen:

För mer information om Barentssamarbetet:

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial