Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde besöker Helsingfors för möte med utrikesminister Haavisto och invigning av konstverk

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde besöker Helsingfors den 13 september för möte med Finlands utrikesminister Pekka Haavisto och för att inviga konstverket ”Tro Hopp Kärlek”, ett konstprojekt som uppmärksammar de nära banden mellan Sverige och Finland. Konstverket är skapat av Eva Lange och kommer att stå i centrala Helsingfors.

På dagordningen för mötet med utrikesminister Haavisto ingår frågor om utrikes- och säkerhetspolitiskt samarbete, närområdet, demokrati, klimat och andra aktuella frågor inom EU och FN.

- Relationen till Finland är en oerhört viktig del av Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik. Jag ser fram emot att få träffa min finska kollega i Helsingfors och har också nöjet att delta i invigningen av ett konstverk som symboliserar våra länders nära relation, säger utrikesminister Linde.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00