Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde till Wien för IAEA:s årliga generalkonferens

Publicerad

Måndag den 16 september reser utrikesminister Ann Linde till Wien för att delta i det internationella atomenergiorganets (IAEA) årliga generalkonferens. Linde kommer då att hålla Sveriges nationella anförande.

Nedrustning och icke-spridning av kärnvapen är en central svensk utrikes- och säkerhetspolitisk prioritering. Med sitt uppdrag att säkerställa att kärnämnen inte missbrukas för militära ändamål har IAEA en central roll för global icke-spridning. Därtill har organisationen mandat att främja fredlig och säker användning av kärnenergi.

Sverige tillträder inom kort posten som ordförande i IAEA:s styrelse för perioden 2019-2020.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00