Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen deltar i Urban Girls Movements slutkonferens

Publicerad

Torsdagen den 31 november inledningstalar Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för regeringens arbete mot segregation och diskriminering, vid Global Utmanings slutkonferens #UrbanGirlsMovement Botkyrka - Feministisk stadsutveckling som verktyg för Agenda 2030 i Sverige och världen.

”Planera en stad för flickor – och den kommer fungera för alla.” Det är tanken bakom tankesmedjan Global Utmanings initiativ #UrbanGirlsMovement, som startade under 2017.

Initiativet är en samverkansplattform för aktörer som utgår från flickors uppväxtvillkor och unga kvinnors behov inom stadsutveckling. Initiativet syftar till att kartlägga initiativ, lyfta goda exempel och synliggöra forskning inom feministisk stadsutveckling, med syftet att främja en utformning av städer som är inkluderande och hållbar för alla.

Vid frågor, kontakta Nicole Goufas, pressekreterare till Åsa Lindhagen.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas