Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Ibrahim Baylan diskuterar stärkt innovations- och konkurrenskraft med svensk gruvindustri

Publicerad

Näringsminister Ibrahim Baylan deltar idag vid årets Top Management-möte i Stockholm med ledande företrädare för det svenska gruvklustret och representanter från Luleå universitet. Syftet med årets möte är att diskutera aktuella frågor kring framtidens hållbara gruvindustri.

– Svensk gruv- och mineralnäring spelar stor betydelse för Sverige, såväl lokalt och regionalt som nationellt. Det är därför mycket glädjande att se hur gruvindustrin tar ansvar och är med och tar täten i den gröna omställningen, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Top Management-mötet är ett årligt arrangemang av branschorganisationen Svemin, det nationella innovationsprogrammet SIP STRIM och Luleå tekniska universitet. Temat för årets möte är Framtidens gruvindustri – vägar för att ta oss dit.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi. 

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter