Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Ibrahim Baylan inviger världsmodern kartongmaskin

Publicerad

Imorgon reser näringsminister Ibrahim Baylan till Gruvöns bruk utanför Grums för att tillsammans med prins Daniel inviga en av de största industrisatsningarna någonsin i Sverige, Billerud Korsnäs nya kartongmaskin KM7.

Tid:
Plats: Gruvöns bruk, Grums

Det svenska skogsindustriföretaget Billerud Korsnäs nya maskin är 350 meter lång och väger 17 000 ton. Kartongmaskinen kommer att ha en produktionskapacitet på 550 000 ton kartong per år, motsvarande 100 miljoner enliters mjölkförpackningar varje dygn.

– Det är en bra dag på jobbet som näringsminister när jag får komma till Värmland och inviga en maskin som kommer att bidra till att minska världens användning av fossilbaserad plast under lång tid framöver, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi. 

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter