Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Inrikesministern deltar i ministerkonferens om krisberedskap i Oslo

Publicerad

Måndag den 14 oktober till tisdag den 15 oktober reser Mikael Damberg till Oslo för att delta i en nordisk ministerkonferens om krisberedskap. Inrikesministern kommer även att besöka den norska insatsstyrkan.

På måndag den 14 oktober besöker Mikael Damberg den norska insatsstyrkan med anledning av det föreslagna samarbetet mellan svenska och norska särskilda insatsgrupper i krissituationer.

Tisdagen den 15 oktober möts de nordiska ministrarna för att diskutera möjligheterna till ett fördjupat nordiskt samarbete inom skogsbrandbekämpning, nödkommunikation och skydd mot kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära hot och ämnen. Förutom Sverige deltar Danmark, Finland, Island och Norge vid mötet.

En gemensam presskonferens kommer att hållas på tisdag den 15 oktober kl. 14:30 i den norska regeringens representationsbostad på Parkveien 45, Oslo. För mer information, kontakta pressekreterare Per Strängberg.

Presskontakt

Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg