Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Jennie Nilsson diskuterar regional tillväxt och exportsamverkan

Publicerad

Landsbygdsminister Jennie Nilsson medverkar imorgon vid Tillväxtverkets årliga möte inom Regionala exportcentra. Statsrådet kommer tillsammans med utrikeshandelsministerns statssekreterare Krister Nilsson att hålla ett anförande om läget i regeringens uppdaterade exportstrategi.

– Regionala exportcentrum är viktiga för att få fler företag som växer i hela Sverige – och i förlängningen fler jobb på Sveriges landsbygder. Det här säkerställer möjligheten till likvärdig expertrådgivning i hela landet, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Regionala exportcentrum är en av de mest omfattande åtgärderna i regeringens exportstrategi från 2014 och ska fungera som en ”dörr” in till rådgivning och finansiellt stöd för att hjälpa små och medelstora företag att växa. Tillväxtverket fick regeringens uppdrag 2015 att samordna inrättandet.

Temat för årets möte är Internationell utblick och handelsavtal.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Simon Andersson. 

Presskontakt

Simon Andersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-032 60 36
e-post till Simon Andersson