Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Jennie Nilsson inleder skogsprogramrådet

Publicerad

Landsbygdsminister Jennie Nilsson inleder imorgon höstens programrådsmöte för det nationella skogsprogrammet. Statsrådet kommer tillsammans med programrådets organisationer att diskutera olika frågeställningar kring skogens nyttjande.

– Min bild är att det finns fler gemensamma nämnare runt skogens användning än vad man kan tro när man lyssnar på debatten. Tillsammans med programrådet vill jag ta ett omtag och involvera fler i processen, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Att skogsprogrammet ska utvecklas är en del av januariavtalet, som är en sakpolitisk överenskommelse som har slutits mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet de gröna. I Januariavtalet utpekas att skogsprogrammet ska utvecklas för att ytterligare främja en växande skogsnäring och ett hållbart skogsbruk. Programmet ska bygga på skogsvårdslagens två mål om produktion och miljöhänsyn och särskilt fokus ska läggas på goda villkor för företagande i skogssektorn.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Simon Andersson.

Presskontakt

Simon Andersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Programrådets organisationer

Energimyndigheten,
Formas,
Fältbiologerna,
GS Facket,
Ikea of Sweden,
RISE,
LRF Skogsägarna,
Naturskyddsföreningen,
Naturvårdsverket,
Preem,
Region Västerbotten,
Sametinget,
Skogsindustrierna,
Skogsstyrelsen,
Stockholm Environment Institute,
Sveaskog,
Svebio,
Svenska Ekoturismföreningen,
Svenskt Friluftsliv,
Sveriges Hembygdsförbund,
Sveriges Lantbruksuniversitet,
Sverok,
Vinnova,
WWF

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter