Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans talar vid Sveriges Universitets- och högskoleförbunds årskonferens

Publicerad

I dag, tisdag den 22 oktober, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, vid Sveriges Universitets- och högskoleförbunds (SUHF) årskonferens i Stockholm. Matilda Ernkrans kommer att hålla ett anförande om kvalitet i forskning.

Tid:
Plats: Karolinska Institutet, Biomedicum, Solnavägen 9 i Solna

– Det är viktigt att Sverige fortsätter vara en framstående forskningsnation. Det skapar jobb från norr till söder och det skapar välstånd och utveckling. Investeringar i forskning och ny kunskap lägger grunden för ett starkt samhälle och möjliggör viktiga genombrott och innovationer, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) tillvaratar och samordnar universitetens och högskolornas intressen. Lärosätena är medlemmar på frivillig grund.

Möjlighet till intervju finns. Kontakta pressekreterare Mirjam Kontio.

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00