Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans träffar rektorer om jämställdhetsintegrering

Publicerad

I dag, torsdag den 3 oktober, har Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, bjudit in rektorer från lärosätena för dialog kring arbetet med jämställdhetsintegrering. Det är ännu inte beslutat om uppdraget om jämställdhetsintegrering ska fortsätta efter 2019.

– Jag vill ha en dialog om och hur arbetet med jämställdhetsintegrering ska fortsätta. Det är lärosätena som ska få arbetet att fungera och jag vill att de ska få möjlighet att ge synpunkter innan regeringen beslutar, säger Matilda Ernkrans.
 
Alla högskolor och universitet har i uppdrag att arbeta med jämställdhetsintegrering och uppdraget löper ut 2019. Arbetet innebär att jämställdhet ska bli en ordinarie del av verksamheten. Jämställdhetsmyndigheten har gjort en lägesrapport av arbetet med jämställdhetsintegrering på universitet och högskolor och rapporten ska presenteras vid mötet.
 
Inom högskolesektorn arbetar en stor del av landets statligt anställda medarbetare och det finns cirka 400 000 studenter. 
 
Tid: 13.00-15.00
 
Plats: Björnen, Drottninggatan 19-21, Stockholm

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00