Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Per Olsson Fridh, statssekreterare hos Peter Eriksson deltar i IMF:s och Världsbanksgruppens årsmöten

Publicerad

Den 17-19 oktober reser statssekreterare för internationellt utvecklingssamarbete Per Olsson Fridh till Washington D.C. för att delta i IMF:s och Världsbanksgruppens årsmöten tillsammans med finansminister Magdalena Andersson, som leder delegationen.

Huvudteman för årsmötena är läget i den globala ekonomin, inkluderande tillväxt och utvecklingsländernas förutsättningar att möta globala utmaningar som existerande hinder för att dra nytta av globala värdekedjor, såsom klimatförändringar och våldsam konflikt.

Statssekreterare Olsson Fridh kommer att föra samtal med företrädare för Världsbanksgruppen om dess roll för genomförandet av Agenda 2030 och Parisavtalet om klimat. Han kommer att delta i en paneldiskussion om Världsbankens stöd till de allra fattigaste länderna och uppmuntra medlemsländernas fortsatta stöd och ambitiösa finansiella bidrag till dessa.

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00