Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde besöker Lettland och Litauen den 9 oktober

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde besöker Riga och Vilnius den 9 oktober för bilaterala överläggningar med den lettiska utrikesministern, Edgars Rinkēvičs och den litauiske utrikesministern, Linas Linkevicius.

- Det är naturligt att en av mina första resor som utrikesminister går till Baltikum. Vi har starka historiska, politiska och ekonomiska band. Det är ett arbete som givetvis fortsätter med dagens utmaningar säger Ann Linde.

På dagordningen står bland annat frågor om nordiskt-baltiskt samarbete och säkerheten i närområdet. Linde ska träffa representanter för civilsamhället och organisationer engagerade i HBTQ, jämställdhet och våld mot kvinnor.

Presskontakt

Klara Linder
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 59 27
e-post till Klara Linder