Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde besöker Tyskland den 17 oktober

Publicerad

Under dagen hålls samtal med de nordiska utrikesministrarna och den tyska utrikesministern Heiko Maas. Linde har även enskilda bilaterala överläggningar med Maas.

De nordisk-tyska konsultationerna tar vid efter en gemensam ceremoni för att fira 20-årsjubiléet av samlokaliseringen av de nordiska ambassaderna i Berlin.

- Den nordiska ambassadanläggningen i Berlin är en symbol för den starka relationen mellan de nordiska länderna och är ett fantastiskt exempel på hur vi arbetar gemensamt i ett av våra viktigaste samarbetsländer – Tyskland, säger Ann Linde.

I samband med de bilaterala överläggningarna kommer Linde och Maas att diskutera hur samarbetet mellan Sverige och Tyskland kan fördjupas. Det handlar om en rad strategiska politikområden, inklusive utrikespolitiska frågor.

- Sverige och Tyskland har redan ett välfungerande och utbrett samarbete. Det vi gör nu är att identifiera nya samarbetsområden och områden där vi vill fördjupa samarbetet ytterligare, säger Ann Linde.

På det utrikespolitiska området är utrikesministrarna överens om att samarbetet fördjupas inom en rad olika områden, exempelvis nedrustnings- och ickespridningsområdet samt klimat och säkerhet.

Linde är också inbjuden som talare hos tyska socialdemokraterna under deras stora konferens om utrikespolitik och till ett seminarie tillsammans med Michael Roth, tysk EU-minister.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00