Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde värd för nordiskt utrikesministermöte i Stockholm

Publicerad

Den 30 oktober kommer utrikesminister Ann Linde att stå värd för ett möte med de nordiska utrikesministrarna i Stockholm. På dagordningen står bland annat säkerhetspolitiskt samarbete, klimat och internationella frågor såsom Syrien. Utrikesministern kommer även att träffa nordiska parlamentariker tillsammans med övriga nordiska utrikesministrar.

Dagen avslutas med en paneldiskussion om Arktis på Nordiska museet för att utbyta idéer om hur det nordiska samarbetet kan användas för att kunna möta de specifika utmaningarna i Arktis, till exempel vad gäller klimat, miljö, hållbar ekonomisk utveckling och det ökande omvärldsintresset för regionen.

- Det nordiska samarbetet sträcker sig långt tillbaka och spelar en central roll i Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik. Jag ser fram emot att träffa mina nordiska kollegor och nordiska parlamentariker för att se hur vi tillsammans kan möta de många utmaningar vi står inför idag, säger Ann Linde.

Det nordiska utrikesministermötet äger rum i samband med Nordiska rådets session i Stockholm den 29–31 oktober. Sessionen är ett forum för dialog mellan parlamentariker, oppositionsledare, statsministrar och fackministrar från hela Norden.

Presskontakt

Mikael Lindström
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00